Montering Av Skyltdekal

MONTERING:
Monteras i rumstemperatur, 15 – 22 grader är optimalt.

Se till att ytan är ren och torr, tvätta gärna med t-röd på ytan där dekalen ska sitta. Du kan testa om ytan är ren med maskeringstejp, fäster den direkt är det rent, fäster den mindre bra är det inte tillräckligt rent. Var noga med förarbetet, det är det som påverkar dekalens hållbarhet.

Låt dekalen stå utan påfrestningar i några dagar (regn, snö, kyla etc.) för att härda ordentligt.

Så länge dekalen är monterad rätt så klarar den både vanlig biltvätt och biltvätt med automatiska borstar. Tänk dock på att det tar upp till en vecka innan dekalen fått full vidhäftning.

För att ta bort dekal på bil:
Värm med hårfön eller värmepistol och dra sedan bort i en kant. Värmen gör att dekalen blir lättare att ta bort. Använd t-röd som rengöring efteråt.


Dekalen skadar inte bilen utan skyddar så länge bilen är fri från rost och lack skador. * Lacken runt om kan dock ha fått lite annat utseende eller yta på grund av att ytan under dekalen har varit skyddad. Tex om lacken blivit solblekt så skyddar dekalen just den ytan vilket kan göra att det blir ett ”märke” under då man tar av dekalen.

Borttagning av dekal:
Skrapa försiktigt med nageln tills du får tag på ena änden av trycket, dra sedan försiktigt bort. Ibland kan ett kreditkort eller liknande underlätta vid borttagning av större dekaler. Tänk på att vara försiktigt, skyltdekaler kan lämna märken beroende på yta och detsamma med väggdekaler på tunn papperstapet, så var försiktig.
Är det väggdekal så kan du ibland återanvända dekalen beroende på ytan den tidigare suttit på. Förflytta den dekalen då till dess nya placering direkt. Vill du inte återanvända eller klistret tagit skada så sorterar du den som brännbart i sopsorteringen.

Skyltdekaler kan inte återanvändas och sorteras som brännbart.
Finns klister rester kvar efter skyltdekalen kan du göra rent ytan med T-röd eller kemisk ren bensin om ytan tål dessa medel.